top of page

Good Vibes program: 6 kroků ke zdravějšímu životnímu stylu

Aktualizováno: 7. 4. 2021

aneb Jak na eliminační dietu




PROGRAM MŮŽETE ZAKOUPIT V SEKCI E-BOOKY


Kdo z vás sleduje můj blog, ví, že se mi díky změně stravy a životního stylu podařilo obrátit svůj celoživotní boj s endometriózou a adenomyózou k lepšímu. O tuto (mnohdy nelehkou) cestu se s vámi už téměř dva roky dělím na svém blogu, kde vám přináším jak články o vědeckých poznatcích v oblasti vlivu výživy a životního stylu na zdraví, stejně jako své osobní zážitky a zkušenosti. Proto zde nebudu výhody přechodu na paleo stravovací a životní styl podrobně popisovat. Řeknu jen to, že díky změně se mi podařilo vyřešit problémy jako zažívací obtíže (nadýmání, zácpa, průjmy, křeče, bolesti břicha, bolesti žaludku, pálení žáhy), závislost na ibuprofenu (zatímco dřív jsem do sebe musela kvůli bolesti házet celá platíčka, teď si vystačím s pár prášky během menstruace), únavu, nadváhu, častá nachlazení a opary, akné, vyrážky, bolesti hlavy, neustálý pocit hladu, relativně časté úzkosti.

Program je založený na postupném přechodu na paleo stravu a životní styl. Je to v podstatě taková příprava na eliminační dietu typu Whole30 (můžete začít počítat od 5. týdne programu), anebo autoimunitní protokol (AIP) podle Sarah Ballantyne (můžete začít počitat od 6. týdne programu). Takováto velká životní změna není jednoduchá. Ale teď může být! Díky tomuto šestitýdennímu programu budete mít k dispozici plán pro začátek vaší nové cesty.

Během šesti týdnů si vyzkoušíte, co s vaším zdravím změny stravy a životního stylu udělají a jak se po nich budete cítit. Postupně získáte dovednosti a návyky, díky kterým budete mít do budoucna v arzenálu řadu nástrojů pro zvládání nepříjemných zdravotních potíží. Vyzkoušíte si, v čem takovýto životní styl spočívá, a na základě všech těchto poznatků a zkušeností se rozhodnete, zda vám taková změna stojí za to. A co je podle mého názoru nejdůležitější, budete na základě této zkušenosti moci udělat zcela informované rozhodnutí o tom, co je pro vás a vaše zdraví nejlepší.

Pokud jste na tyto stránky zavítaly, jelikož vás trápí endometrióza či další hormonální potíže, můžete si zdarma stáhnout můj 60 stránkový pdf Průvodce pro ženy s endometriózou.

Témata programu:

  1. týden – Eliminace průmyslově zpracovaných potravin a zajištění hydratačního režimu.

  2. týden – Eliminace mléčných výrobků a zaměření na spánek.

  3. týden – Eliminace lepku a zaměření na potravinové doplňky.

  4. týden – Eliminace luštěnin a zařazení meditace.

  5. týden – Eliminace všech obilovin a pseudo-obilovin a detox domácnosti.

  6. týden – Přechod na autoimunitní protokol podle Sarah Ballantyne (eliminace vajec, ořechů a semínek, lilkovitých, kofeinu, alkoholu a kakaa) a zamyšlení se nad tím, co vám program přinesl a jak na něj můžete navázat dál.


Co je cílem programu:

  • Nastartovat změny ve vašem životě a usnadnit vám přechod na zdravější stravování a životní styl.

  • Vysvětlit, na jakých poznatcích je tento typ změn založen.

  • Díky konkrétním úkolům vás donutit tyto změny naplánovat a provést.

  • Pomoci vám změny strukturovat tak, abyste měli větší šanci je dodržet a zažít výsledky na vlastní kůži.

  • Pomoci vám strukturovaně prozkoumat možnosti, které paleo a AIP stravování a životní styl nabízí. Naučit vás ke svému zdraví přistupovat intuitivně a ukázat vám, že vše máte ve vlastních rukou.

  • Zásobovat vás množstvím informací, dalších zdrojů a nástrojů, díky kterým bude vaše cesta za zdravím snadnější.


Co není cílem programu:

  • Program není určen jako náhrada za odbornou lékařskou pomoc. Nejsem lékař a nemohu vám poskytnout lékařské informace a doporučení. Jedná se o informace v oblasti životního stylu.

  • Cílem není poskytnout vám celoživotní pevná a neměnná pravidla. Program nastavuje jasná pravidla po dobu šesti týdnů, během kterých si vyzkoušíte eliminační dietu a přechod na zmíněné stravovací protokoly. Pravidla jsou nastavena široce, jsou rámcem, ve kterém se může každý pohybovat podle svých potřeb.



Pro koho je program vhodný:

  • Pro všechny, kteří nejsou spokojeni s tím, jak se v životě cítí fyzicky i psychicky. Ať už vás trápí konkrétní zdravotní potíže, nebo se jen cítíte unavení a bez energie, můžete z programu těžit.


Pro koho program není vhodný:

  • Pro ty, kteří nejsou ochotni udělat výrazné změny ve stravě a životním stylu. Cílem programu není přesvědčit vás, že takovéto změny stojí za to. Cílem programu je pomoci těm, kteří už se pro změnu rozhodli.

  • Pro těhotné a kojící ženy.

  • Pro vegetariány a vegany.

  • Pro kohokoliv, kdo prochází stresujícím obdobím (maturita, státnice, nové zaměstnání, důležitý projekt, stěhování apod.).

  • Pravděpodobně ani pro ty, kteří se výživou a stravováním typu paleo, či autoimunitním protokolem, už delší dobu zabývají. Program sice přináší řadu vysvětlení, informací a zdrojů, ale pokud jste se na cestu tohoto životního stylu už vydali, a nemáte s jeho dodržováním žádné problémy, stačí sledovat například mou Facebookovou stránku, kde pravidelně sdílím řadu zajímavých zdrojů.


PROGRAM MŮŽETE ZAKOUPIT V SEKCI E-BOOKY




Jak vypadají materiály?

Pdf dokument obsahuje sedm tematických částí odpovídajících šesti týdnům programu (a prvotnímu představení), během nichž můžete dodržovat pravidla a úkoly programu a vyzkoušet si tak eliminační dietu.


Dokument je kompilací veškerých materiálů, které byly postupně zasílány účastníkům v rámci přechozí koncepce programu (ve vedené korespondenční podobě).

Program obsahuje:

  • Představení programu, časový harmonogram a první tipy a rady.

  • 6 tematických celků (plánovaných na dobu 6 týdnů) vždy s novou změnou v oblasti stravy a životního stylu, jejím podrobným vysvětlením, příklady povolených potravin, praktickými radami a odkazy na užitečné zdroje.

Máte otázky?

Pokud vám ohledně programu není něco jasné a máte doplňující otázky, můžete se na mě obrátit přes kontaktní formulář, anebo přes zprávu na mé Facebookové stránce. Ráda vám odpovím!


1 283 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page